Livets andra fotoutställning!

Jag måste berätta en sak! Jag har haft livets andra fotoutställning. Hösten 2021 var jag med i utställningen "Fria Fotografers Filial" på Kulturhuset Stadsteatern, vid Sergels Torg i Stockholm. Det var lärorikt!
 
Nu har jag ställt ut tre bilder i uställningen "Vår Salong" på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby – där man hade en ungdomsavdelning. Ett pågående fotoprojekt som jag har är att fotografera stolar i olika sammanhang. Majoriteten av bilderna i projektet är svartvita. Utställningsperioden har flugit förbi och är redan över, men ett par sena utställningsrader är alltid roligt att få ned. 
 
Vad jag gjorde annorlunda den här gången:
 
  • Jag hade inte reflexfritt glass. Det vill säga det blänker. Men om ni tänker på Kulturhuset Stadsteatern – där är det väldigt stora fönster – det vill säga större risk för blänk. Det är dyrare med reflexfritt glas – därför kanske man får välja sammanhang. När är det värt att kosta på sig lite dyrare glas?
 
  • Jag hade passepartout den här gången – det vill säga den vita ramen runt verket. Eftersom jag hade en svart tavelram blev det snyggt med en vit passepartout. Jag kommer definitivt använda passepartout framöver för det blev så snyggt och ser lite professionellare ut. 
 
 
 
Mer om mina utställda verk:
 
Mina tre verk heter, uppifrån och ner, "Solstol", "Nödstol" och "Tandem".
Samtliga verk är utskrivna på baryta-papper. Alla bilder är tagna med digitalkameran Canon EOS 2000D och ett 50 mm objektiv. 
 
"Solstol" är en stol som stod utanför en restaurang. Under pandemin började man ställa ut en stol utanför restaurangen där kunderna kunde vänta. Jag passerar restaurangen ofta så jag hade gått och spanat in skuggan på husfasaden ett tag innan jag bestämde mig för att försöka ta en bild. 
 
"Nödstol" är en – ja vad kallas det egentligen? En stol som brukar stå på handikapptoaletter i alla fall. Jag hittade stolen mitt ute på en äng. Verket med titeln "Nödstol" skiljer sig från de andra bilderna eftersom den är lite mörkare. De två andra är redigerade i gråskala.
 
"Tandem" är två stolar som jag fotograferade utanför Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm. Utanför kyrkan brukar man ha ett sommarcafé under sommarhalvåret. 
 
 
 

2022 - 50 mm - Bilder - Bildserie - Canon EOS 2000D - Foto - Fotoblogg - Fotografering - Fotografi - Fotoprojekt - Utställning - h_dokumenterar - h_kameralinsen